opc_loader
Artikelen

Anti-Rust & Waterpump Lubr.

Artikelnr: 08117US

Voorkomt vorming van roest en corrosie in het koelsysteem. Dit product smeert de waterpomp, verbetert de koeling en voorkomt sludgevorming. 

23,35
Inhoud

In het koelsysteem zorgt Bardahl Anti Rust & Waterpump ervoor, dat de warmte van de motor goed wordt afgevoerd en dat er in de verbrandingskamer een goede en complete verbranding kan plaatsvinden. Daardoor zal ook de brandstof zo efficiënt mogelijk gebruikt worden en allerlei nadelige neveneffecten, als de vorming van condens en Sludge zullen tot een minimum worden teruggebracht.

Voordelen:

• Voorkomt kalksteenneerslag in de radiateur, kanalen en slangen

• Stopt roestvorming

• Voorkomt verzuring en het verschijnsel van elektrolyse

• Smeert de waterpomp, stopt piepen en knarsen

Voorkomt roest en corrosie. Het product heeft een unieke samenstelling dat werkt terwijl u rijdt. Roest verdwijnt en blijft weg. Het smeert de waterpomp, lagers en pakkingen, het voorkomt zodoende storende geluiden van droge lagers.
Het probleem:
Het koelsysteem van de meeste motorvoertuigen is een eenvoudige mechanische constructie om hitte van de wanden van de verbrandingskamer over te brengen naar de vloeistof in het koelsysteem en van de vloeistof naar de buitenlucht via de radiateurribben. De waterpomp zorgt voor de circulatie van de koelvloeistof (water, antifreeze, enz.). Wanneer dit systeem niet meer goed werkt en niet meer voor een juiste temperatuur van de motor zorgt, zal de werking van de motor op allerlei manieren nadelig beïnvloed worden. Als de motor zijn warmte niet goed kwijt kan, zal de olietemperatuur gaan oplopen. Door slechte afkoelingscondities zal het motorblok en de cilinderwand zich kunnen vervormen. Ook zal zich condens in het carter gaan vormen en zal onder het kleppendeksel bij de kleptuimelaars Sludge te vinden zijn. Een koelmiddel heeft de eigenschap na enige tijd te verzuren, dan ontstaat corrosie op metalen oppervlakken. De belangrijkste oorzaak van slechte koeling is de opeenhoping van bezinksel. Zodra roest en ketelsteen zich afzetten rondom de cilinders, ontstaan zogenaamde hete plekken op de cilinderwanden. Op deze hete plekken vormt zich kool, met als gevolg dat de cilinderwanden de hitte steeds minder goed aan het water kunnen afstaan. Geluiden uit de waterpomp, vooral gepiep en gejank, geven aan dat de pomp smering tekort komt. Dit betekent buitengewone slijtage en verkorting van de levensduur van de pomp.
De werking:
Bardahl Anti Rust & Waterpump beschermt alle soorten watergekoelde motoren. Het bestrijdt, stopt en voorkomt de vorming van schuim, roest, corrosie en ketelsteen. Bardahl’s speciale hogedruk bestanddelen hechten zich aan de metalen oppervlakken van het koelsysteem en zorgen voor een beschermende film. De licht reinigende werking van het product zal deeltjes van de wanden losmaken en oplossen. Niet opgeloste deeltjes worden in suspensie gehouden tot het koelsysteem ververst wordt. In vele gevallen zijn de meeste deeltjes opgelost tot zeer kleine afmetingen en schijnen uit het systeem te zijn verdwenen. Bardahl Anti Rust & Waterpump smeert ook alle bewegende delen van de waterpomp. Het stopt het piepen en knarsen en vormt een duurzame oliefilm op alle onderdelen. Zo is men weer verzekerd van een goede, veilige en geruisloze werking van de waterpomp. In het koelsysteem zorgt Bardahl Anti Rust & Waterpump ervoor, dat de warmte van de motor goed wordt afgevoerd en dat er in de verbrandingskamer een goede en complete verbranding kan plaatsvinden. Daardoor zal ook de brandstof zo efficiënt mogelijk gebruikt worden en allerlei nadelige neveneffecten, als de vorming van condens en Sludge zullen tot een minimum worden teruggebracht.
Voordelen:

• Voorkomt kalksteenneerslag in de radiateur, kanalen en slangen.

• Stopt roestvorming

• Voorkomt verzuring en het verschijnsel van elektrolyse

• Smeert de waterpomp, stopt piepen en knarsen

Gebruiksaanwijzing:
Schroef de dop van de radiateur/reservoir los als de motor nog koud is. Voor normaal gebruik: Zorg ervoor dat het koelmiddelniveau ongeveer 8 cm. onder de overloop staat. Zorg ervoor dat het overlooppijpje niet verstopt is. Giet vervolgens de gehele inhoud in het koelsysteem, schroef de dop er weer op en ga rijden. Voor extreme gevallen: Erg vervuilde systemen eerst aftappen en spoelen met Radiator Fast Flush. Daarna vullen met koelmiddel en Radiator Anti Rust & Waterpump.
Dit product is mengbaar met elk type koelmiddel. (Incl. type C, D & F) 
Anti-Rust & Waterpump Lubr. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: