opc_loader
Artikelen

Indy racing coolant

Artikelnr: 99055
Beschermt alle soorten watergekoelde racemotoren. Deze bijzondere koelvloeistof bestrijdt, stopt en voorkomt de vorming van schuim, roest, corrosie en ketelsteen.
84,70
Inhoud

Bardahl’s speciale hogedruk bestanddelen hechten zich aan de metalen oppervlakken van het koelsysteem en zorgen voor een beschermende film. De licht reinigende werking van deze race koelvloeistof zal deeltjes van de wanden losmaken en oplossen. Niet opgeloste deeltjes worden in suspensie gehouden tot het koelsysteem ververst wordt. Bardahl Indy Racing Coolant smeert tevens alle bewegende delen van de waterpomp. Het stopt het piepen en knarsen en vormt een duurzame oliefilm op alle onderdelen. Zo is men weer verzekerd van een goede, veilige en geruisloze werking van de waterpomp. In het koelsysteem zorgt Bardahl Indy Racing Coolant ervoor, dat de warmte van de racemotor goed kan worden afgevoerd en dat er in de verbrandingskamer een goede en complete verbranding kan plaatsvinden. Daardoor zal ook de brandstof zo efficiënt mogelijk gebruikt worden en allerlei nadelige neveneffecten, als de vorming van condens en Sludge zullen tot een minimum worden teruggebracht.

Bardahl Indy Coolant Racing wordt gebruikt als een warmteoverdracht vloeistof in racemotoren en is geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren.
Het probleem:
Het koelsysteem van de meeste racemotoren is een mechanische constructie om hitte van de wanden van de verbrandingskamer over te brengen naar de vloeistof in het koelsysteem en van de vloeistof naar de buitenlucht via de radiateurribben. De waterpomp zorgt voor de circulatie van de koelvloeistof (water, antifreeze, enz.). Wanneer dit systeem niet goed/voldoende z’n werk kan doen en niet de juiste temperatuur van de motor kan behouden, zal de werking van de motor op allerlei manieren nadelig beïnvloed worden. Indien een motor zijn warmte niet goed kwijt kan, zal de olietemperatuur gaan oplopen. Door slechte afkoelingscondities zal het motorblok en de cilinderwand zich kunnen vervormen. Ook zal zich condens in het carter gaan vormen en zal onder het kleppendeksel bij de kleptuimelaars Sludge te vinden zijn. Een koelmiddel heeft de eigenschap na enige tijd te verzuren, dan ontstaat corrosie op metalen oppervlakken. Allemaal zaken die de prestaties en levensduur van racemotoren negatief beïnvloeden. De belangrijkste oorzaak van slechte koeling is de opeenhoping van bezinksel. Zodra
roest en ketelsteen zich afzetten rondom de cilinders, ontstaan zogenaamde hete plekken op de cilinderwanden. Op deze hete plekken vormt zich kool, met als gevolg dat de cilinderwanden de hitte steeds minder goed aan het water kunnen afstaan. Geluiden uit de waterpomp, vooral gepiep en gejank, geven aan dat de pomp smering tekort komt. Dit betekent buitengewone slijtage en verkorting van de levensduur van de pomp.
De werking:
Bardahl Indy Racing Coolant beschermt alle soorten watergekoelde racemotoren. Het bestrijdt, stopt en voorkomt de vorming van schuim, roest, corrosie en ketelsteen. Bardahl’s speciale hogedruk bestanddelen hechten zich aan de metalen oppervlakken van het koelsysteem en zorgen voor een beschermende film. De licht reinigende werking van het product zal deeltjes van de wanden losmaken en oplossen. Niet opgeloste deeltjes worden in suspensie gehouden tot het koelsysteem ververst wordt. Bardahl Indy Racing Coolant smeert tevens alle bewegende delen van de waterpomp. Het stopt het piepen en knarsen en vormt een duurzame oliefilm op alle onderdelen. Zo is men weer verzekerd van een goede, veilige en geruisloze werking van de waterpomp. In het koelsysteem zorgt Bardahl Indy Racing Coolant ervoor, dat de warmte van de racemotor goed kan worden afgevoerd en dat er in de verbrandingskamer een goede en complete verbranding kan plaatsvinden. Daardoor zal ook de brandstof zo efficiënt mogelijk gebruikt worden en allerlei nadelige neveneffecten, als de vorming van condens en Sludge zullen tot een minimum worden teruggebracht. 
Voordelen:

• Voorkomt kalksteenneerslag in de radiateur, kanalen en slangen.

• Stopt roestvorming.

• Voorkomt verzuring en het verschijnsel van elektrolyse.

• Smeert de waterpomp, stopt piepen en knarsen. 

Indy racing coolant heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.