opc_loader
Artikelen

Racing 10W60 Syntroni

Artikelnr: 50251

ACEA A3/B4-08; API SN/CF; BMW M-MODELS; BMW LONGLIFE-01; MB 229.3; VW 501 01/ 505 00

23,53
Inhoud

Bardahl Indy Syntronic Racing 10W60 is een vol-synthetische motorolie die speciaal is ontwikkeld voor de smering van 4-takt (competitie) motoren; d.w.z. motoren waar zeer hoge eisen aan worden gesteld. Deze hoogwaardige motorolie heeft een uitzonderlijke filmsterkte en grens smeringeigenschappen. Bij zeer lage en zeer hoge temperaturen, en hoge toerentallen zorgt deze olie steeds voor een beschermende smeerfilm. Let op: volg ten alle tijden de fabrieksvoorschriften, welke te vinden zijn in uw onderhoudsboekje. 
 

Het probleem:

Wedstrijdmotoren worden extreem warm en staan bloot aan zeer hoge drukken. Gewone motoroliën gaan schuimen, verbranden of worden weggedrukt door deze uitzonderlijke gebruiksomstandigheden. Racemotoren die gewone motoroliën gebruiken lopen grote kans vast te lopen, maar staan in ieder geval bloot aan veel wrijving en slijtage. 
 

De werking:

Bardahl XTC Indy 10W60 Syntronic motorolie is opgebouwd op basis van een hoogwaardige synthetische basisolie waaraan een speciaal additiefpakket is toegevoegd met een maximale bescherming tegen wrijving en slijtage. Uitgebreide tests hebben bewezen dat deze motorolie uitermate geschikt is voor extreme gebruiksomstandigheden. Bardahl’s smeerfilm is bestand tegen zeer hoge drukken en zal niet weggebrand worden door hoge piektemperaturen. Deze grenssmering- eigenschappen zijn de kritische factor voor de snelheid, betrouwbaarheid en levensduur van een racemotor. De smeerfilm hecht zich aan het metaaloppervlak en beschermt het tegen wrijving en slijtage. Bardahl XTC Indy 10W60 Syntronic voorkomt tevens dat de olie door de zeer hoge toerentallen gaat schuimen. Speciale antischuim additieven zorgen hiervoor en voorkomt dat de olie afsterft. 

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik Bardahl XTC Indy 10W60 Syntronic in wedstrijdmotoren van race- en rallyauto’s. Vul het carter met deze olie en ververs de olie zodra dit nodig is. Deze motorolie kan ook gebruikt worden voor benzine- en diesel motoren, zowel met als zonder turbo, die een motorolie vragen die aan onderstaande specificatie voldoen. 

Specificaties:

ACEA A3/B4-08 

API SN/CF 

BMW M-MODELS 

BMW LONGLIFE-01

MB 229.3

VW 501 01/ 505 00

Racing 10W60 Syntroni heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: