opc_loader

Racing 5W50 Syntronic

Artikelnr: 50951

API SL/CF; ACEA A3/B3; VW 501.01/ 505.00; BMW LL-98

22,45
Inhoud

Bardahl Indy Syntronic Racing 5W50 is een vol-synthetische motorolie die speciaal is ontwikkeld voor de smering van 4-takt (competitie) motoren; d.w.z. motoren waar zeer hoge eisen aan worden gesteld. Deze hoogwaardige motorolie heeft een uitzonderlijke filmsterkte en grens smeringeigenschappen. Bij zeer lage en zeer hoge temperaturen, en hoge toerentallen zorgt deze olie steeds voor een beschermende smeerfilm. Let op: volg ten alle tijden de fabrieksvoorschriften, welke te vinden zijn in uw onderhoudsboekje.

Het probleem:

Wedstrijd motoren worden extreem warm en staan bloot aan zeer hoge drukken. Gewone motoroliën gaan schuimen, verbranden of worden weggedrukt door deze uitzonderlijke gebruiksomstandigheden. Racemotoren die gewone motoroliën gebruiken lopen grote kans vast te lopen maar staan in ieder geval bloot aan veel wrijving en slijtage. 

De werking:

Bardahl XTC INDY RACING 5W50 Syntronic motorolie is opgebouwd uit hoogwaardige synthetische en minerale basisoliën waaraan een speciaal additiefpakket is toegevoegd met een maximale bescherming tegen wrijving en slijtage. Uitgebreide tests hebben bewezen dat deze motorolie uitermate geschikt is voor extreme competitiedoeleinden. Bardahl’s smeerfilm is bestand tegen zeer hoge drukken en zal niet weggebrand worden door hoge piektemperaturen. Deze grens smeringeigenschappen zijn de kritische factor voor de snelheid, betrouwbaarheid en levensduur van een racemotor. De smeerfilm hecht zich aan het metaaloppervlak en beschermt het tegen wrijving en slijtage. Bardahl XTC INDY RACING 5W50 Syntronic voorkomt tevens dat de olie door de zeer hoge toerentallen gaat schuimen. Speciale antischuim additieven zorgen hiervoor en voorkomt dat de olie afsterft. 

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik Bardahl XTC INDY RACING 5W50 Syntronic in wedstrijdmotoren van race- en rallyauto’s. Vul het carter met deze motorolie en ververs de olie zodra dit nodig is.

Specificaties:

API SL/CF 

ACEA A3/B3 

VW 501.01/ 505.00 

BMW LL-98

Racing 5W50 Syntronic heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: