opc_loader

Fuel Injector Cleaner

Artikelnr: 12109

Hoog geconcentreerde brandstoftoevoeging voor het snel en effectief reinigen van brandstofinjectiesystemen.

18,15
Inhoud
Bardahl Fuel Injector Cleaner is een krachtig reinigingsmiddel dat direct aan de brandstof wordt toegevoegd. Het is bedoeld om vaak voorkomende problemen met brandstof injectiesystemen te bestrijden, waaronder:

1. Vervuilde verstuivers

2. Vochtaccumulatie door condensatie

3. IJsafzetting in de brandstofleiding

4. Corrosie van de verstuiver (naald)

5. Vuilafzettingen op de kleppen

Het probleem:
Problemen met brandstofinspuitsystemen komen steeds meer voor bij diverse Japanse, Europese en Noord-amerikaanse auto´s. Fabrikanten hebben melding gemaakt van reparaties die nog onder de garantie vielen en van geclaimde vergoedingen inzake ongelijkmatig onbelast draaien van de motor en motorschade wegens vervuiling of verstopt raken van verstuiverkanalen. Uit een onafhankelijk onderzoek verricht door Standard Oil is komen vast te staan, dat alle gangbare brandstoffen die in Japan, Europa en Noord-Amerika getankt kunnen worden te weinig oplosmiddelen bevatten om de afzettingen rondom de verstuivers tegen te gaan. Hierbij gaat het om percentages van 40-70%! In de onderzoekfase zijn talloze automerken door de Bardahl Manufacturing Corporation in Seattle, USA onderzocht en heeft men vastgesteld dat door afzetting op de verstuivers, inlaatkleppen en kanalen, het vermogen van de motor afneemt en dat de prestaties en de rijomstandigheden verslechteren. De motor is moeilijker te starten en draait onregelmatig stationair. Wat toeneemt is ook het brandstofverbruiken en de luchtverontreiniging.
De werking:
Bardahl Fuel Injector Cleaner bevat een mengsel van oplosmiddelen en as-vrije reinigingsmiddelen dat reinigend werkt en dat de verstuivers en andere delen van het brandstofsysteem schoon houdt. Water verdrijvende/ water oplossende middelen in de Injector Cleaner verdrijven kleine hoeveelheden water die zich in brandstof bevinden, daardoor wordt ijsvorming in de brandstofleiding voorkomen en wateraccumulatie in brandstoftanks tot een
minimum beperkt. Corrosieremmende middelen in Bardahl Fuel Injector Cleaner beschermenverstuivernaalden en andere delen van het brandstofsysteem tegen buitensporige corrosie. 
Gebruiksaanwijzing:
U kunt op 2 manieren Fuel Injector Cleaner toevoegen. 
1) Voeg de injectie reiniger toe als er nog ongeveer 20 liter brandstof in de tank zit en rijdt de tank zoveel mogelijk leeg. Op deze manier heeft u een sterk geconcentreerd mengsel (brandstofreiniger met brandstof). Dit raden we aan als motoren echt vervuild zijn, met merkbare signalen als: hoog brandstofverbruik, storingen, slecht presteren, onregelmatig lopen van de motor etc.

2) Voeg de injectie reiniger toe aan de brandstoftank en tank de brandstoftank helemaal vol. Het is een minder sterk geconcentreerd mengsel dan de 1e optie, maar het brandstofadditief heeft wel langer de tijd z’n werk te doen. We raden de 2e optie aan als u preventief de motor wilt reinigen. Preventief reinigen van de motor draagt bij aan het in stand houden van prestaties en minimaliseert de kans op storingen.

Welke wijze u ook kiest; beide opties zijn goed. U kunt geen verkeerde keuze maken.

TIP: zorg dat de motor goed warm wordt wanneer de Fuel Injector Cleaner in de brandstoftank zit. Dit kunt u bereiken door bijvoorbeeld 80 km/h in z'n derde versnelling te rijden in plaats van in z'n 4 of 5 en bij 120 km/h in z'n 4e versnelling. De motor maakt zo meer toeren en wordt warmer. De reiniging van de motor en verwijderen van vuil, roet etc is maximaal wanneer de motor echt warm wordt. 

Fuel Injector Cleaner heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen: