opc_loader

Loodvervanger

Artikelnr: 12219

Loodvervanger die bij iedere tankbeurt toegevoegd dient te worden (10ml op 10 liter benzine).

17,48
Inhoud
Om kleppen, ringen en delen van de cilinderkop te beschermen tegen buitensporige slijtage, heeft Bardahl Instead of Lead ontwikkeld een veilig smeermiddel voor kleppen en cilinderkop. Een product dat het milieu niet verontreinigt en dat even goed, of zelfs beter, smeert dan het lood dat in de benzine wordt gebruikt. Bardahl Instead of Lead is gedeponeerd bij het United States Environmetal Protection Agency ( Bureau voor milieubescherming in de V.S.).
Voordelen:

· Verzekert een uitzonderlijke smering van de kleppen en hun zittingen en

voorkomt inbranden en slijtage.

· Verlengt de duur van benzine stockage met 24 maanden.

· Voorkomt vroegtijdige slijtage bij dichtingen

· Verlengt de levensduur van de motor.

Het probleem:
Kleppen en delen van de cilinderkop in voertuigen die in de vroegere jaren ‘70 zijn vervaardigd, en in scheep- en landbouwmateriaal dat tot 1975 is vervaardigd, hebben een hoog loodgehalte in benzine nodig om het afslijten van kleppen, slijtage van de cilinderkop en motorstoring te voorkomen. Zonder de bescherming van een smeermiddel slijten klepzittingen af en wijken terug in de cilinderkop, wat uitloopt op compressieverlies, vermogensverlies en hoger brandstofverbruik. En uiteindelijk als de kleppen niet meer goed afdichten werkt de motor niet meer. Bij auto’s van na 1980 waarvan de motor regelmatig wordt blootgesteld aan het rijden met hogere
snelheden, worden kleppen en cilinderkop door het gebruik van loodvrije brandstof, niet afdoende gesmeerd.
De oplossing:
Bardahl Instead of Lead voorkomt rechtstreeks metaal-op-metaal contact, wat overmatige slijtage veroorzaakt. Deze hoge-temperatuur bescherming wordt steeds in stand gehouden, wanneer Instead of Lead aan de benzine wordt toegevoegd. Het voorkomt in loodarme en loodvrije benzine buitensporige slijtage aan klepzittingen en aan de oppervlakken van de cilinderkop.
Gebruiksaanwijzing:
Bardahl Instead of Lead kan in alle motoren veilig worden gebruikt, in benzine met of zonder lood. Voeg bij iedere tankbeurt toe aan een volle tank brandstof. Op de verpakking staat de mengverhouding aangegeven. Eén flacon is voldoende voor 250 liter benzine. 
Niet geschikt voor motoren met een katalysator.
Loodvervanger heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: