opc_loader
Artikelen

Knock Out Octane Booster

Artikelnr: 03011US

Verhoogt het octaangetal tot 7 punten.

29,95
Inhoud
Bardahl Knock Out Octane Booster is een eenvoudig te gebruiken benzinetoevoeging, dat het octaangetal van benzine verhoogt. Het product bevat geen lood of aniline en kan gebruikt worden in benzine met of zonder lood.
Het probleem:
Veel motoren zijn geconstrueerd voor het gebruik van benzine met een hoog octaangetal, wanneer deze motoren brandstof met een te laag octaangetal gebruiken, gaat hij "pingelen", wat een waarschuwing is dat de brandstof slecht verbrandt, dat er krachtverlies optreedt en mogelijk schade aan de motor ontstaat. Zelfs motoren die geconstrueerd zijn om te lopen op benzine met een laag octaangetal, kunnen door de accumulatie van afzetting in de verbrandingskamer gaan nasputteren (nadieselen) of pingelen.
De werking:
Afzetting in de verbrandingskamers, onjuiste afstelling of brandstof met een te laag octaangetal zijn allemaal oorzaken van het 'pingelen' van de motor. Afzettingen in de verbrandingskamer kunnen nadat de motor is afgezet nasputteren (nadieselen) of spontane ontbranding van benzine tot gevolg hebben. Regelmatig afstellen van benzinemotoren met vonkontsteking garandeert de juist afstelling van de ontsteking en voorkomt het pingelen van de motor. Afzettingen in de motor kunnen de effectieve compressieverhouding van een motor doen veranderen. Dergelijke afzettingen kunnen een vervroegde ontsteking en detonatie (voortijdige verbranding) veroorzaken.
Voortijdige ontsteking is ontsteking van het benzine/lucht mengsel voordat de bougie dit mengsel ontsteekt en dit heeft dan het zgn. 'pingelen' tot gevolg. Detonatie kan ook voortvloeien uit het gebruik van brandstof met een te laag octaangetal. Het gebruik van Bardahl Knock Out Octane Booster verhoogt het octaangetal van benzine en brengt een geregelde, meer gelijkmatige verbranding van benzine tot stand, terwijl het pingelen door voortijdige ontsteking en detonatie hierdoor vermindert. Het gebruik remt ook het nasputteren (nadieselen) door afzetting in de verbrandingskamer. Verhoging van het octaangetal kan al naar gelang de kwaliteit van de benzine variëren. Uitgebreide tests hebben aangetoond dat een verhoging van 4 tot max. 7 punten mogelijk is. 

KO Treatment Level                                                                              RON Octane Gain

One Bottle To 64 Gallons (242 liters) of Gasoline                           1:512 4.0

One Bottle to 32 Gallons (121 liters) of Gasoline                            1:256 6.5

One Bottle To 16 Gallons (60.5 liters) of Gasoline                          1:128 9.0

Knock Out Octane Booster heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.