opc_loader
Artikelen

Polysealer PS55

Artikelnr: 77222

Een sterke één componenten- afdichtingskit met sterk verlijmende eigenschappen. Bardahl levert deze afdichtingskit in 3 kleuren: wit, zwart en grijs.

21,18
Kleur
Inhoud

Bardahl Poly Sealer PS 55 is een afdichtingskit met sterk verlijmende eigenschappen. Bardahl MS Polymer Sealer is veroudering- en weerbestendig en tevens ongevoelig voor UV-licht, vocht en temperatuursverschillen. Deze afdichtingskit is vrij van oplosmiddelen en zal daardoor niet krimpen of scheuren. Dit afdichtingmiddel op MS Polymeerbasis heeft een uitermate sterke hechting en hardt uit onder invloed van luchtvochtigheid. Verdere kenmerken van deze lasnadenkit zijn: Sterke hechting op hout, steen, metaal en kunststoffen, perfecte afdichtingen, snelle huidvorming, hechting op droge en natte ondergronden, zonder droging overspuitbaar of overschilderbaar, verfverdraagzaam met de meeste industriële verfsystemen, zonder primer te gebruiken, na uitharding schuurbaar, neutrale, reukloze en snelle uitharding, sterke hechting op hout, steen, metaal en kunststoffen etc, zoutwater bestendig (na uitharding), permanent elastisch in het temperatuurgebied van -40°C tot +90°C, tijdelijk (30 minuten) bestand tegen temperaturen tot 180°C. Deze afdichtingskit kan verwerkt worden bij temperaturen tussen 5°C en 35°C.

Toepassingen:
· Lijmverbindingen en afdichtingen in de metaal- en carrosseriebouw.
· Metaalverbindingen in de auto-industrie zoals bijv. bij zonnedaken, spatschermen.
· Afdichten van ingelaste naden.
· Lijmen van lange metaalstroken op diverse ondergronden waar lassen vanwege kromtrekkend metaal niet is toegestaan.
· Siloafdichtingen voor droge meststoffen, kunstmeststoffen.
· Lijmen/afdichten van graansilo’s en silo’s voor droge voeders.
· Metaal/kunststofverlijmingen.
· Inlijmen van luchtfilters in metalen omkastingen.
· Afdichten en inlijmen van verbindingen bij mangaten en luiken.
· Lijmen van metalen verstijvingribben op metaal.
Hechting op uiteenlopende materialen:
Metalen: In het algemeen is de hechting van de Bardahl MS Polymer Sealer zonder Primer op metalen zoals aluminium, roestvrij staal, verzinkt staal, zink, koper en vuur verzinkt staal goed. Er toe bij dragend tot een goede hechting is een schone, droge en vetvrije ondergrond. In die gevallen waar hoge thermische en fysieke belastingen kunnen ontstaan is er vraag naar zeer grote kleefkracht, dan is het gebruik van een Primer aan te bevelen. In het algemeen ontstaat er een goede hechting (zonder Primer) op gelakte en/of gecoate metaaloppervlakten.
Plastics: In het algemeen hecht Bardahl MS Polymer Sealer goed (zonder Primer) op een kunststof ondergrond zoals: PVC, Polyester, epoxy etc. Hoewel slechte tot geen hechting op Polyolefinen (Polyethylenen, Polypropeylenen) en PTFE (Teflon).
Hout: In het algemeen verkrijgt men goede hechting zonder Primer op zowel geverfd- als geschuurd hout. Op onbehandelde houten ondergronden wordt de Primer aanbevolen.
Glass: Bardahl MS Polymer Sealer hecht uitstekend op elk glazenoppervlakte. Poreuze oppervlakten: Voor het verkrijgen van een goede hechting wordt het gebruik van Primer aanbevolen.
Vloeren: Iedere vloer werkt (binnen als buiten) met daarbij de wettelijke regelgeving maakt het tot een complex geheel. In bijna alle gevallen geldt de PS55 spray (refnr 77252)als naadafdichter voor alle vloernaden deze is dun vloeibaar en blijvend elastisch voor opvangen van krimp en rek van ieder vloermateriaal. De lage viscositeit van de PS 55 laat deze uistekend in alle kieren en oneffenheden kruipen om het predicaat vloeistof dicht of vloeistof werend te verkrijgen. Voor een juist advies en instructies voor een bepaald type vloer altijd in overleg metde leverancier. 
Lakbestendigheid: Bardahl MS Polymer Sealer is zeer geschikt bij het gebruik van de in de carrosseriebouw, meest gebruikte lakken. Ook voor de afdichting van gelaste delen, voordat ze gespoten worden met lakken of Under/ Body Coating, draagt hij bij aan corrosiebescherming. Vanwege zijn snelle huidvorming is de Bardahl MS Polymer Sealer overspuitbaar na 20 minuten. Deze MS-kit heeft geen enkel effect op het droogproces van de aangebrachte laklagen. 
Naadbreedte: Bardahl MS Polymer Sealer kan gebruikt worden in naden van 3 mm tot aan een naadbreedte van 25 mm.
Polysealer PS55 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.